50 odtenkov teme: dobesedno!

February 8th, 2017  |  od markopigac | Kategorija Slider, TV & kino

Trilogija 50 odtenkov se po dveh letih nadaljuje. Daleč od sado-mazohističnih perverzij kot so nam bile v prime-timeu predstavljene.

Fifty Shades Darker / Petdeset odtenkov teme

Romantična drama

Na sporedu od: 8.2.2017, Kolosej Maribor

Dolžina: 1h 55min / 115min

Leto: 2017

Država: ZDA

Jezik: angleščina

Scenarij: Niall Leonard po romanu E.L. James

Režija: James Foley

Igrajo: Dakota JohnsonJamie DornanHugh DancyEric JohnsonJennifer EhleLuke GrimesRita OraVictor RusakEloise MumfordMax Martini

Povezava do video posnetka je tukaj : http://www.youtube.com/watch?v=OItKvc13gws

Bestseller se nadaljuje. Dve leti po prvem predvajanju. V času okoli valentinovega. S staro zasedbo. Dasiravno so napovedovali drastične spremembe, ki pa jih roko na srce povprečni gledalci buy Bentyl niti ne bi opazili. Film je zagotovo zunaj leto prepozno, saj je knjigomanija, ki je mrzlično zajela mati Kuro, že davno pozabljena. Vsebina pa zamegljena. V rangu Pestrne iz osnovnošolskih dni. Ko vsi vemo kaj predstavlja naslov, obnove pa ne bi znali spraviti skupaj niti za milijon evričev.

Po velenapovedih prvenca, ki so se kasneje izjalovile, od nadaljevanja ni bilo za pričakovati dosti. V resnici se je zdelo, da film z ničemer več ne more presenetiti, čeravno je prvo predvajanje z vloženih 60 milijonov naredilo kar pol milijarde, čistega. Razumljivo. Slikosuk v dvorani, kjer se sicer rolajo otroške projekcije pač v dobi tržne ekonomije ne sme pokazati preveč. Posteljne vragolije pa niti približno niso blizu ničemer tistemu, kar smo bili vajeni iz atejevih revij. Ali ste pričakovali, da boste gledali “dogodivščine” Rocca Siffredija na 1000 in 1 način?

50 odtenkov teme, vsem tistim, ki knjige nis(m)o brali, z naslovom nakazuje temno plat medalje. Trši od predhodnika. Bolj možat. Pa je ravno nasprotno. V bistvu je serijal iz kvazi sadomazohizma oz sadizma prešel v čisto romantiko. Gray se zlomi, Ana Steele (jeklo) pa prevzame dokončno vajeti in postane večja in močnejša od njega. In če bodo fantje (film po veliki večini gledajo ženske) iskali leksikon za dobro peglanje posteljnine, se bodo grdo ušteli, saj ne postreže z ničemer zanimivo oprijemljivim, kar bi lahko odnesli domov na spalnično preizkušnjo. V bistvu bi moral biti film namesto v današnji čas postavljen kakšnih 20-30 let nazaj, saj si s to retrofukarijo današnja mladina nima kaj bistvenega za početi.

In če sem pred dvema letoma (ne)hote omenil Kim Basinger kot boginjo, jo boste v filmu dokončno zasovražili. Je pa muvi še vedno reklama za Apple in Audi. Se pa vedno bolj zdi, da glavna protagonistka, še tako načitana kot je, ni slišala za Google ali Wikipedijo. Saj se še ni rodil milijarder, ki njegovega rojstnega dneva Google/Wiki ne bi zaznal..

Ocena: 2.5/5